Individuele begeleiding

Wil je graag Begeleid Werken of heb je nood aan een individueel moment met een begeleider. Ontdek hier de mogelijkheden. 

Begeleid Werk

Wil je graag ergens aan het werk, maar is werken in de reguliere arbeidsmarkt, een beschutte werkplaats of maatwerkbedrijf (nog) niets voor jou? Dan kan Begeleid Werk wel iets voor jou zijn. Dit is echt werken op maat. Begeleid Werk is onbezoldigd en een zeer waardevolle daginvulling.  

Hoe gaat het in z’n werk? 

Samen met één van onze jobcoachen ga je in gesprek en kijken we naar jouw interesses en mogelijkheden. Zo kan er gericht gezocht worden naar een geschikte werkplaats. Wil je bv. werken bij een bakker, advocaat, in een bedrijf, in een supermarkt, op een boerderij, in een school, in het groen of liever bij de kapper? Het kan overal. 

Als er een werkplaats gevonden is gaan we er samen op bezoek. We maken kennis met de werkgever en collega’s en kijken samen naar een geschikt takenpakket en het uurrooster. Kom je graag één of twee halve dagen per week, 3 hele dagen, … alles is mogelijk. Nadien wordt de eerste werkdag gepland. 

Op je eerste werkdag(en) komt je jobcoach mee. Naargelang de noden bekijken we hoe lang de jobcoach mee gaat. Na een maand evalueren we of je het werk graag doet, je er graag zou blijven en bekijken we met de werkplaats of dit mogelijk is. 

Ga je er graag werken en kan je blijven? Dat is super, dan heb je jouw Begeleid Werk-plek gevonden! Maandelijks komt de jobcoach langs om jou te ondersteunen en je werk op te volgen. Jaarlijks blijven we evalueren. Het Begeleid Werk kan altijd verminderen of vermeerderen.  

Doe je het werk niet graag? Geen probleem, dan bekijken we hoe we de werksituatie kunnen verbeteren. Als dit niet lukt zoeken we naar een nieuwe Begeleid Werk-plek tot we iets vinden dat je echt ligt! 

Heb je interesse om Begeleid Werk uit te proberen? Neem hier contact op met ons voor een kennismakingsgesprek. 

Deze ondersteuning wordt volledig betaald door de Vlaamse Overheid, we rekenen je geen extra kosten aan.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/42
 
 

Individuele begeleiding in De Okkernoot

We beschikken over een uitgebreid team dat voor jou klaar staat bij allerlei noden en wensen. Hiervoor kom je naar ons, dit noemen we ambulante begeleiding. Deze ondersteuning is er zowel voor minder- als meerderjarigen.

Concreet gaat dit over:

  • ondersteunde gesprekken bij ons over jouw (levens)vragen (psychosociale begeleiding)

  • met een begeleider een aantal praktische zaken aanleren

  • genieten van onze infrastructuur onder begeleiding (snoezelen, tuinieren, muziektherapie, ...)

  • meedraaien met één van onze teams

  • ... 

Interesse? Contacteer ons.

Of heb je liever begeleiding aan huis klik hier.