top of page

Vrijwilligerswerk

Help ons bij een waaier aan activiteiten en maak het verschil.

Vervoer

Breng onze bewoners, die niet zelfstandig de baan op kunnen, naar hun activiteit!

Groeps- of individuele begeleiding

Help begeleiding bij de marktbezoeken, zwempartijen, het tuinieren, wandelen, sporten & ateliers. Of doe deze activiteiten één op één met een bewoner.

Evenementen

Kom helpen op onze jaarlijkse pannenkoekenbak in februari of het hoeverestaurant in augustus. Of deel affiches en flyers rond in de buurt!

Naaiclub

Vergezel ons naaiteam en verstel mee de kledij van de bewoners.

Pret voor twee..

Tamara_edited_edited.jpg

Ik ben Tamara en woon in De Okkernoot Vollezele en heb weinig contacten buiten die met mijn begeleid(st)ers hier. Ik geniet enorm van samen te wandelen of iets te gaan drinken. Dat hoeft niet vaak te zijn of lang te duren. Wel vraag ik je dan om een zekere regelmaat aan te houden, al bepaal je zelf welke frequentie dat is. Heb jij interesse?

DSC_0045_edited.jpg

Wij zijn Cédric & Cynthia en wonen in De Okkernoot Vollezele. Op vrijdagvoormiddag helpen wij op een melkveeboerderij in Galmaarden mee de kalfjes verzorgen. We zijn naar iemand op zoek die dit samen met ons wil doen. Kom jij met ons mee?

Dinja_edited.jpg

Ik ben Dinja, ik woon in De Okkernoot in Halle en ga graag werken. Dit kan ik jammer genoeg moeilijk alleen en zoek nog iemand die met me mee wil op één van mijn werkactiviteiten. Zo ga ik bv. wekelijks werken in WZC Het Zonnig Huis en in de Hema. Wil jij me hierbij helpen?

IMG_7574_edited.jpg

Ik ben Cynthia en woon in De Okkernoot Vollezele.
Ik hou van een bowlingpartijtje, een wandeling maken en daarna op café iets gaan drinken. Eigenlijk hou ik van alle uitstapjes! Heb jij zin om me te vergezellen?

Sara_edited.jpg

Mijn naam is Sara en ik woon in De Okkernoot Halle. Ik ben op zoek naar iemand die met mij eens wil gaan lopen, wandelen, fitnessen of zwemmen.

Daarnaast ga ik graag naar de film, het theater of een concert. Ik ben ook dol op puzzelen en speel graag spelletjes op de Wii of de computer. 

Christian_edited.jpg

Ik ben Christian, ik woon in De Okkernoot in Halle.
Ik hou van auto’s, dieren, wandelen met een hond en roofvogels.
Ik zoek iemand die met mij uitstapjes wil maken of wil gaan wandelen en iets gaan drinken.

20170622_180105_edited.jpg

Ik ben Dorus en woon in De Okkernoot Denderwindeke.
Ik hou van wandelen, zeker met een hond, iets gaan drinken, naar de winkel gaan en voetbal.
Ik zoek iemand die regelmatig met mij korte uitstapjes wil maken.

IMG_5137_edited_edited.jpg

Dag iedereen, Ik ben Antoine, een nieuwe bewoner in de Okkernoot te Halle. Ik ga graag wandelen en ik hou van dieren. Ik zoek iemand met een hond om mee te wandelen en ondertussen een praatje te doen. Ik ben elke dag vrij dus ik kan me helemaal aanpassen aan jouw schema. Hopelijk tot gauw!

Contact vrijwilliger

Meld je aan als vrijwilliger

Bedankt voor de inzending!

Onze vrijwilligers aan het woord

IMG_20191206_101912639_edited_edited_edi
Inclusie

Naar het Begeleid Werk

Timmy en ik gaan iedere vrijdag trouw naar het Hoekhuis om daar kinderen die in een rolstoel zitten te plezieren met een wandeling. Buiten, als het weer het enigszins toelaat; binnen als het echt niet anders kan. Begeleiding en kindjes zien ons graag komen.

Kers op de taart is bij het terugkeren naar De Okkernoot, even halt te houden in 'De Alsput', samen de krant te lezen en te genieten van een drankje.

Het mag gezegd worden : Timmy en ik: wij vormen een top-team!!!!!🙂

Annie.

huguette%2520en%2520bewoners%2520wandeli
Inclusie

Kwaliteit in woord en daad

Vrijwilligerswerk bij De Okkernoot betekent voor mij bouwen aan dat stukje blauwe hemel waar iedereen recht op heeft en dat ik iedereen ook toewens ;  als dat zich dan bevestigt via een glimlach, lachende oogjes of een vreugdekreet van de bewoner dan voel ik mij blij en gelukkig want aan mijn wens is voldaan.

 

Kunnen meewerken aan het kwaliteitshandboek van de voorziening biedt mij de mogelijkheid om de kwaliteit van de zorg binnen de voorziening te bevestigen via procedures die buiten de opgelegde wetgevingen ook steunen op een visie die we collegiaal delen.

 

Mijn beslissing tot vrijwilligerswerk bij De Okkernoot is één van mijn mooiste beslissingen.

Huguette.

Foto%2520Marlies%2520en%2520An_edited_ed
Ontspanning

Op wandel

Met pensioen gaan en toch je tijd zinvol besteden, hoe zou ik dat aanpakken?

Ik informeerde bij de Okkernoot Denderwindeke en leerde er Marlies kennen. Intussen plannen wij 2-wekelijks een date. Een wandeling, een massage, een leuke babbel  bij een lekkere tas koffie, ze kijkt er elke keer terug naar uit !

Die individuele momentjes betekenen heel veel voor haar en ook voor mij. Zeker wanneer ik de glimlach op haar gezicht zie verschijnen …

Ann.

Dorus gezellig bij de naaiclub 2_edited.
Snit & naad

De naaiclub

Maandelijks komen we samen op een maandagvoormiddag om kledij van de bewoners te verstellen.

Creatief oplossingen zoeken, losmaken, stikwerk voorbereiden, stikken, knopen aannaaien, kledij labelen, …

Welkom, ook al heb je geen ervaring!

Jeannine.

bottom of page