top of page

Inclusieve succesverhalen

Wat is inclusie?

Gezien en gewaardeerd worden door je buren.
Deel uit maken van de buurt, het dorp, de gemeenschap.
Mensen verbinden met elkaar.

Inclusie is de insluiting van groepen die minder kansen krijgen in de samenleving op basis van gelijkwaardige rechten en plichten.

Als persoon met een beperking merk je vaak dat actieve deelname aan het maatschappelijk leven niet altijd even makkelijk is. De Okkernoot wil deze barrière zo veel mogelijk doorbreken en waar mogelijk wegnemen.
 

Onze inclusieve succesverhalen...

Begeleid Werk

 

Veel van onze cliënten gaan Begeleid Werken onder begeleiding van een jobcoach in de reguliere arbeidsmarkt. We begeleiden momenteel een 70-tal personen in Begeleid Werk. Klik hier voor mee informatie over Begeleid Werken.

Zomerterras

 

Jaarlijks openen we tijdens de zomermaanden onze tuin voor de buurt in de vestiging van Denderwindeke. De buurt kan er komen genieten van een hapje en een drankje aan democratische prijzen. Onze bewoners staan in voor het onthaal en de bediening.

 

Zwerfvuil

 

Zowel in de vestiging van Halle, Denderwindeke als Vollezele zorgen we wekelijks voor een propere buurt. Samen met een groepje bewoners gaan we rond in de buurt om zwerfvuil te rapen. Af en toe sluit er een vrijwilliger aan.

 

Glasronde

 

In de vestiging van Halle hebben we de afspraak met enkele buren dat zij wekelijks hun leeggoed (glas) mogen buiten zetten. Wij halen dit op en brengen het naar de glascontainer. Zo leren we onze buren beter kennen.

 

Warme tuin

 

Tijdens de lente- en zomerperiode stellen we onze tuin in de vestiging van Halle open. De buurt mag er komen volkstuinieren. Dit zorgt voor een leuk contact tussen bewoner en buren. We komen niet enkel graag naar buiten, maar vinden het ook belangrijk dat de mensen bij ons binnen komen.

 

Inclusieve dagondersteuning

 

Dagelijks komen we naar buiten met onze bewoners. We gaan naar de markt, de lokale winkels, cafés, … de mensen in de buurt kennen ons!
 

Garageverkoop

 

De vestiging in Denderwindeke neemt deel aan de jaarlijkse garageverkoop die de lokale Gezinsbond organiseert. Ook hier ontstaat een fijn contact met de buurt en onze bewoners.
 

Hulp aan gepensioneerden

 

Enkele bewoners gaan soms gepensioneerden uit de buurt helpen. Bijvoorbeeld bij schilderwerken, onderhoud van de tuin, mee gaan winkelen,…

Zomerterras%20DWK_edited.jpg

Zomerterras 2019

bottom of page