top of page

De Coupee in Herne

Project station Herne
Flyer De Coupee.png

Het jongste project van De Okkernoot: Koffie- en lunchbar met buurtwinkel "De Coupee"


De werken in het station komen nu echt in een stroomversnelling. In die mate zelfs dat het tijd wordt voor het afkloppen van een openingsdatum! Op 14 mei 2023 zal De Coupee te Herne officieel ingehuldigd worden. Op die dag krijg je een unieke blik achter de schermen en word je getrakteerd op een glaasje. Doorheen de dag zullen er optredens zijn van lokale bands. Vanaf 15 mei kan je in De Coupee elke weekdag vanaf 7 uur tot 16 uur 30 terecht voor heerlijke broodjes, warme gerechten, taarten en zoveel meer.....

Voor wie nog niet mee is: wat is De Okkernoot van plan in Herne?

Hierbij in een notendop…

In 2018 kocht De Okkernoot het geklasseerde station in Herne. Van dit station willen we een ontmoetingsplaats maken voor personen mét en zonder beperking, een café als pleisterplek, minigemeenschap en anker in de wijk. Een decor voor geplande en toevallige ontmoetingen waar overlegd, gekeuveld en gediscussieerd kan worden. Waar de instap laagdrempelig is en waar tevens vrijetijdsactiviteiten kunnen worden georganiseerd in een gastvrije sfeer met maximaal respect voor de verschillen tussen mensen.

De hele benedenverdieping wordt omgebouwd tot een sociale bistro waar mensen met een beperking worden tewerkgesteld. We zullen er kleine happen, vers en kwalitatief serveren met verzorgde bediending: de bistro wordt ons handelsmerk!

Verder willen we er een buurtwinkel uitbaten waar ecologisch geproduceerde groenten en fruit en andere duurzaam geproduceerde lokale producten hun weg vinden binnen een korte keten naar de eindgebruiker.

Op de verdiepingen: ateliers, opleidingscentrum voor nieuwe externe mobiele cliënten. Ook uitvliegbasis voor het groeiende mobiele team.

Onze boodschap mag duidelijk zijn: een hartelijke plek, waar iedereen welkom is om zijn/haar ‘shots of happiness’ op te pikken die beschermend werken tegen ziekmakende stress.

6I9A0912.jpg
bottom of page